Energiförbrukningen blir allt viktigare när det kommer till elektriska produkter. Både miljön och plånboken kommer att tacka dig. När du skall välja en ny pump är energiförbrukning och prestanda något du skall titta extra noga på.  PondTeams nya serie pumpar går vidare på de snåla Technpumparna med Superflow Techno Pro. De här tre modellerna är inte bara några av de energisnålaste som finns på marknade utan kan med sin unika styrbox justeras utanför dammen. Styrboxen visar vilket program du använder och samtidigt visas energiförbrukningen i watt. Då mycket av elektroniken till pumpen sitter i styrboxen går det enkelt att byta kretskortet om något blir fel. Det minimerar felkällor och ökar driftsäkerheten.

 

techno med controller

 

Här är en jämförelse mellan PondTeams Superflow Techno pro och Oases premiumpumpar. Lägg märke till att Superflow techno både är billigare i inköp och har lägre strömförbrukning i de flesta fall. Techno Pro är ställbara och du ser direkt vad strömförbrukningen är i realtid.

En annan fördel med Techno Pro är den högre lyfthöjden jämfört med Oases pumpar. En högre lyfthöjd gör att pumpen trycker bättre, flödet är bättre så fort pumpen utsätts för motstånd av filter, vattenfall eller dylikt. Verkningsgraden blir helt enkelt bättre så du behöver inte köra din Technopump för fullt.

 

 

 
diagram

OBS. Jämförelsen har gjorts av PondTEam och inget opartiskt testinstitut och är bara en vägledning. Det skall inte betraktas som fakta då mätdatan är tagen från Oases uppgifter i deras faktablad och inte uppmätta.

 

 

Superflow Techno pro finns i tre modeller från 10-30000 liter.

Samtliga finns i lager.

Läs mer om Superflow Techno pro 10000 här

Läs mer om Superflow Techno pro 20000 här

Läs mer om Superflow Techno pro 30000 här