Vulkan midi

Inget enskild åtgärd gör lika mycket för att förbättra vattenkvalitén än cirkulation. Varför inte samtidigt göra ett riktigt blickfång. PondTeam,s nya flytande fontäner finns i många utförande och prisklasser,

flytande

Fontänerna finns inte bara i ett flytande utförande utan också för stående montering. Stående monetring är lämpligt vid en fast installation och det finns en fast vattennivå. Här har det använts tre cascademunstycken

 

Vi börjar med det självklara:

1:/ Flytelementet består av en 1 meter stor flytkropp med mycket bra flytkraft. Du ställer enkelt in flytkraften med hänsyn till tyngden och vilken vattennivå munstycket behöver genom att fylla den med vatten.

2:/ Ett problem i smutsiga dammar är att pumpen lätt sätter igen. PondTeam har tagit fram ett rostfritt galler som ger en enorm insugsyta. Det minimerar rengöringen speciellt om du använder munstycken som är känsliga.

3:/ Det viktigaste är att du får en bra pump. Vi har ett stort sortiment pumpar som är lämpliga till vår flytande fontän. En lämplig standardpump är superjet pro 33000 med hela 11 meters lyfthöjd. Vill du ha ännu större finns pumpar upp till 3,2 KW

4:/ Munstycken: För att få en fin effekt behövs det ett rejält munstycke. PondTeam har ett stort sortiment metallmunstycken som du kan välja från.

5:/ Att ha ljus på kvällen ger fontänen ett ännu exklusivare intryck. Du kan få kraftiga LED ljus eller stora halogenspot som passar direkt i de förberedda infästningarna.

6:/ Tillbehör och service är naturligtvis viktigt. Vi har undervattenstransformatorer, belysningsstyrningar och mycket mera. Du kan alltid komplettera fontänen i efterhand

7:/ Sist men inte minst, ett mycket konkurrenskraftigt pris. Tag kontakt med någon av våra återförsäljare så blir du övertygad om att kvalité kan också vara prisvärt.

flytande

Bilden visar den flytande fontänen monterad med ett vulkanmunstycke, belysning, insugskorg i form av en laserskuren rostfri korg som gör underhållet minimalt. Pumpen står inne i korgen.

flytande-oppifron.jpg

I de förmonterade uttagen kan upp till 6 belysningar monteras. Vi har belysningar i bäde halogen eller de nya energisnåla LED armaturerna. 3-6 belysningar kan monteras.

led-monterad-flytande.jpg

De specialgjorda beslagen gör det enkelt att montera belysningen. LED belysningarna monteras och elen dras till en undervattenstransformator med 20 meter kabel så från fontänen går bara två kablar. Standardlängden är 20 meter men kan lätt förlängas med våra kabelskarvar för undervattensbruk.

stande-fontan.jpgVid fast stående montering byts topplattan ut mot en mindre enhet. Justerbara fötter finns som tillbehör.

ljusbild-500.jpg

 

ljusbild-240.jpg

ljusbild-240_2.jpg

 

Ljus ger en helt annan dimension till fontäner som skall vara ett blickfång. Vårt stora utval finns i flera olika utförande.

 

Läs mer om flytande fontäner här.